Zoeken
  • Jo Kusseneers

Waar op letten als je een locatie zoekt?

Bijgewerkt: 29 okt 2019

Als je een event organiseert, valt altijd de vraag. Waar? Waar gaat het event door?

De keuze van je locatie is super belangrijk. En hangt af van 101 factoren. Ik help je een doordachte beslissing te maken.


Locatie, locatie, locatie ...

Niet enkel het mantra van mensen met slechte bedoelingen, maar ook van elke eventplanner. Bij de keuze van je locatie overloop je liefst deze fundamentele vragen.

  • Is ze vlot bereikbaar?

  • Is er voldoende parking?

  • Past de locatie binnen je budget?

  • Ben je vrij of gebonden aan een cateraar?

  • Hoe vrij ben je in de aankleding van de locatie?

  • Welke (technische) voorzieningen zijn aanwezig?

  • Past de stijl van de locatie bij het concept van je event?

En zo kan je nog 94 andere vragen bedenken... Als je de antwoorden kent, kan je doordacht je keuze maken. Zo kan een lege hal je de vrijheid geven om ze volledig in te kleden naar jouw wensen. Maar je budget voor licht, geluid, meubilair, ... gaat dan ook de hoogte in.


Zoek het soms niet ver.

Het hoeft niet altijd een prachtige feestzaal, een gigantisch kasteel of trendy industriepand te zijn. Met enkele kleine aanpassingen kan je je eigen kantoor, vergaderzaal of tuin al omtoveren tot een waanzinnige eventlocatie. Met licht, video, uniek meubilair, prachtige bloemendecoratie, ... kom je al een heel eind.


Al eens gedacht om een tent in je tuin of op je terras te plaatsen? Dit zorgt direct voor een hele andere sfeer en gezelligheid dan de feestzaal die je anders afhuurt. En neen hoor. Dit hoeft geen saaie blauw-wit gestreepte Vlaamse kermistent te zijn.


Een eventplanner, zoals JK Events, helpt je wel met het zoeken van de geschikte tent voor je event. Heb je een dakterras? Niet langer twijfelen dan.
Wat is de WIFI-code?

Waarschijnlijk is dit de eerste vraag die je krijgt van je bezoekers op je event. Zo zijn er nog enkele trends waar je best rekening mee houdt in je locatie-jacht.


Een snelle WIFI-connectie is tegenwoordig een must. Communiceer dus duidelijk de WIFI-code, of zet je verbinding volledig open. Heb je de kans om de code te personaliseren aan je event? Doen!


Je gasten, en vooral jongere eventbezoekers, verwachten vooral van je locatie dat ze omgeven is door groen. Of toch alleszins dat er groen aanwezig is. Enkele planten binnen, of zicht op prachtige bomen werkt altijd. Daarnaast zijn ze verzot op rustige hoekjes. Enkele cosycorners tijdens je event waar ze rustig kunnen praten, zijn dan ook zeer welkom. Kleed ze gezellig aan. Zet er een barista bij om het helemaal af te maken.Zoek je nog een locatie voor jouw volgend event? Laat het me weten. Dan gaan we samen op tocht.


9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Follow

Contact

0475 79 03 50

Address

Baalsebaan 84
Tremelo, 3120
België